
Необходими продукти (за четири порции):
2 твърди червени домата
1 зелена салата
2 твърдо сварени яйца
5 филета аншоа
10-тина маслини
100 гр. риба тон от консерва
100 гр. сварен зрял фасул
1 червена чушка
каперси
За дресинга:
3 с. л. оцет
3 с. л. зехтин
1 скилидка чесън
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Марулята се накъсва на едри квадрати (около 3 х 3 см.), яйцата се режат на половинки, доматите на четвъртинки, рибата тон на парченца, чушката на ивички, заедно с останалите продукти се подрежда в чиния и се изстудява, преди поднасяне се залива с винегрета. За соса, чесъна се счуква със солта и се добавят другите продукти.
снимка: pratique.fr
Още по темата
-
Гурме от празничните „остатъци“
In TASTEГрехота е да се хвърля храна, особено в тези трудни времена, дори и да сме ...
-
Украсете масата за Великден
In DESIGNПъстър, светъл и зелен е този празник Великден! Пренесете свежите тонове на пролетта, на събуждащата ...
-
Пълнени печурки с яйца и сирене по италиански
In TASTEНеобходими продукти: 20 едри печурки 2 твърдо сварени яйца, нарязани на кубчета 3 с. л. ...
-
Топла салата с октопод, миди и аспержи
In TASTEНеобходими продукти: 1 октопод, около килограм 500 гр почистени замразени миди 20 бр зелени аспержи ...
Остави своя коментар през Facebook