cucumber-asparagus-salad

Салата от аспержи с краставици и пресен лук

29 април 2018

Необходими продукти:

 

1 връзка аспержи (400 г)
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
1 ч. л. горчица
1 ч. л. сушена мащерка
1 с. л. лимонов сок
3 с. л. ябълков оцет
6-8 с. л. зехтин
4-5 стръка копър
4-5 стръка магданоз
1 връзка лук
2 краставици
1/2 ч. л. сушен естрагон

 

Начин на приготвяне:

Аспержите се почистват и се сваряват за 5 минути в кипнала подсолена вода, след което се потапят в купа с подсолена леденостудена вода.

Лукът се нарязва наситно, прехвърля се в купа и се залива с горещата вода, в която са се варили аспержите. Оставя се за 5 минути, отцежда се и се охлажда със студена вода. Смесва се с аспержите.

Краставицата се обелва и се нарязва на колелца.

Колелцата се подреждат в порционна чиния с 2-3 стръка копър.

Отгоре се поставят нарязаните на едри парчета аспержи и зеленият лук в избрана поредност.

Лимоновият сок се смесва с оцета и горчицата.

Прибавя се захарта и се разбърква добре.

Сипва се зехтинът и се овкусява със сушените мащерка, естрагон, сол и наситнените копър и магданоз.

Салатата се залива с получения винегрет.

 

 

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)