EI1C03_Grilled-Vegetables_s4x3-880x660

Салата от зеленчуци печени на скара със специален сос

23 април 2020

Необходими продукти:
2 бр. тиквички
2 бр. патладжана
4 бр. червени чушки
10 гъби
10 зелени аспержа
4 с. л. зехтин

За соса:
1 глава лук
1 стрък пресен чесън
100 г масло
1/2 лимон
1 ч. ч. кетчуп
1 с. л. горчица
1 с. л. сос Уорчестър
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол

Обелете патладжаните, нарежете ги по дължина, посолете ги и ги оставете да се отцедят. По същия начин пригответе и тиквичките, но не ги белете. Нарежете чушките на ленти. Отцедете тиквичките и патладжаните от водата. Смесете ги в купа заедно с чушките, гъбите и аспержите.

За соса запържете нарязаните на много ситно лук и пресен чесън в маслото. Добавете изстискания сок от лимона, горчицата, кетчупът и сосът Уорчестър. Посолете, сипете захарта, разбъркайте и оставете да къкри около 5 минути. Този сос може да се използва и като глазура по време на печенето на скара, и да се използва отделно като подправка за вече изпечените зеленчуци.

Запечете на грил тиган, скара или плоча от двете страни. Залейте с останалия сос и оставете салатата в хладилник поне за 2 часа.

снимка: foodnetwork.sndimg.com

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)