cabbage

Салата от зеле и моркови с авокадо

04 септември 2014

Салата от зеле и моркови с авокадо

Авокадото произхожда от Централна Америка и е растение от семейство Лаврови. Мазнини можем да си набавяме от растителните масла и ядките, но нищо не ги прави толкова лесно усвоими и вкусни, както този екзотичен плод. Той е с най-високо съдържание на мазнини и целулоза от всички други плодове. Авокадото съдържа комплекс от каротиноиди, предшествениците на витамин А. Освен неизброимите функции за зрението и имунитета, каротиноидите защитават клетките от рак и стареене. Авокадото съдържа много малко количество захар и освен това не е много калорично – то чудесно засища глада и идеално се смила. И е истинска благодат за диабетиците.
Към всичките му плюсове, трябва да се добави и забележителното присъствие на витамин Е в него. Той в комбинация с каротиноидите, му осигурява добри антиоксидантни свойства. Едно от големите достойнства на този плод е, че с всичките си качества той създава стабилна защита срещу развитието на рака на простатната жлеза. За щастие този плод лесно се чисти и готви, и в правилния етап от зрелостта му той е вкусен както в най-простия си вид, така и в много сложни рецепти.
Авокадото е с нисък гликемичен товар, което го прави подходяща храна за спортуващи и хора, целящи намаляване или поддържане на телесното тегло. Авокадото е подходящо и за хора с високо ниво на инсулин в кръвта.

Необходими продукти:
300 г зеле
1 бр. авокадо
2 бр. моркови
1-2 с. л. оцет
3-4 с. л. зехтин
прясна целина

Начин на приготвяне:
Накълцайте зелето ситно и го намачкайте, като добавите малко сол на вкус. След като омекне, прибавете настърганите моркови и нарязаното авокадо. Преди сервиране посипете с наситнени листа целина.

снимка: autoimmunepaleo.wordpress.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)