37236204_10212624714354125_4275636812136841216_n

Салата от тиквички, риган и сирене бурата

17 юли 2018

Бурата е вид прясно италианско сирене, което се приготвя от моцарела и сметана. Това сирене обикновено е вързано като кесия. Външната обвивка е моцарела, а сърцевината е кремообразна млечна сметана. Бурата е меко и нежно сирене, което буквално се топи в устата. Най-добре е да се консумира прясно до около 24 часа след приготвянето му. Името на това сирене произлиза от италианското “burro”, което означава масло. Счита се, че за първи път е приготвено между 1900 и 1920 година. Бурата е типично сирене за областта Пулия.

Сирене бурата е подходящо за салати, за брускети. Може да се комбинира с прошуто или свежи домати и качествен зехтин.

 Ето и днешното ни предложение а бурата:

Необходими продукти:

  • 2 тиквички
  • 1 топка сирене бурата
  • 1 скилидка чесън
  • 2-3 стръка пресен риган
  • 1/2 лимон, кората и сока
  • 2-3 с.л. зехтин
  • щипка хималайска сол
  • щипка едро смлян лют червен пипер

Начин на приготвяне:

Измийте тиквичките и ги нарежете по дължина на тънки ленти.

Загрейте скара или грил тиган и изпечете тиквичките от всяка страна.

Пригответе дресинг от лимоновия сок, зехтина, настърганата лимонова кора, солта и лютия червен пипер.

Прехвърлете готовите тиквички в подходяща купа, накъсайте сиренето бурата на едри късове, поръсете с листата риган.

Накрая овкусете салатата с готовия дресинг.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)