FullSizeRender-11

Салата с варени картофи и цветя

05 април 2019

Фенове ли сте на картофената салата? Тогава вижте една много изискана рецепта с вариация по темата. Можете да я направите спокойно и с руска салата, но в случая идеята ни е по-различна.  Ще участват цвекло, грах и кисели краставички. Времето за приготвяне е минимално, а и бюджетът на тази салата също. Ето, вижте:

Необходими продукти: 

700 г. или 3-4 големи картофа;
2 големи глави  цвекло;
2-3 ситно нарязани кисели краставички;
1 чаша бланширан грах
1 ½ супени лъжици ситно нарязан копър;

За дресинга:
1/3 чаша ябълков оцет;
1/3 чаша майонеза;
½ чаена лъжичка сол;
2 супени лъжици зехтин;
1 чаена лъжичка горчица
1 ½ супени лъжици мед

Картофите се сваряват в тенджера с вряща подсолена вода, докато омекнат. След като се охладят достатъчно от варенето, те се обелват и нарязват на малки кубчета. Обелете цвеклото с помощта на картофобелачка и след това с помощта на мандолина – тънко парче цвекло, така,  че да може да послужи за основа за салатата, както е показано на картинката.
За да се направи дресинга, просто добавете всички съставки в буркан с капак, затворете и го разклатете, докато се получи еднородна смес. В голямата купа, в която вече сте нарязали картофите,  добавете краставичките,  граха и копъра. Добавете дресинга и разбъркайте добре.

Това е! Във всяко канапе от цвекло слагайте не повече от 2 лъжици салата, за да не прелива, а в същото време да е добре изпълнена. Загледайте се във водещата снимка и се опитайте да се доближите до нея.
В заключение добавете ядливи цветя и ето, че една съвсем обикновена и нискобюджетна салата може да се превърне в изискано гурме ястие!

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)