aldi-warm-superfood-salad-recipe-8

Салата с грозде и сирена

14 септември 2018

На днешния Кръстовден на трапезата освен обредния хляб задължително трябва да присъства печена тиква и грозде. Предлагаме ви да „поканите“ гроздето по този начин.

Необходими продукти:
китайско зеле – 1/2 бр.
рукола – 1 пакет
грозде – 1 чепка
козе сирене – 200 г
синьо сирене – 200 г

За дресинга:
зехтин – 3 с.л.
лимон – 1 бр.
соев сос – 1 с.л.

Начин на приготвяне:
Китайското зеле се измива листо по листо и се нарязва на едри парчета в подходяща купа. Измийте руколата и я оставете малко да се отцеди. След което също я добавете в купата. Прибавете и измитите зърна грозде. Отгоре натрошете двата вида сирене. В малка купа смесете продуктите за дресинга и разбъркайте добре, докато се получи еднородна смес. Залейте салатата с нея и сервирайте.

снимка: lajollamom.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)