FullSizeRender-5

Салата с нар и черен ориз

31 май 2019

Ако веднъж опитате тази салата, със сигурност ще й станете фен. Тя е по-различна от общоприетите и есента е нейният сезон, защото повечето продукти ще ги имате свежи. Най-вече нара! А той е много съществен и вкусът му е определящ.
Салатата има и красива цветова концепция и това допълва усещанията, защото знаете – всички сетива тряббва да са доволни. И така:

Необходими продукти:
1 1/2 чаши черен ориз;

5 чаши зеленчуков бульон, загрят;
250 г.брюкселско зеле, почисено и тънко нарязано;
1 чаша бакла, обелена и бланширани;
¼ чаша тиквени семки;
1 чаша семена от нар;
кълнове

за соса:
1 праз, нарязан на ситно;

5 супени лъжици зехтин;
щипка чесън на прах;
¼ чаша червен винен оцет;
1 супена лъжица зърнеста горчица;
2 супени лъжици мед
сол, пипер

IMG_8356

Черният ориз се вари в загрятия бульон, без да се допуска да се превари. Дори е добре леко да хрупа. Оризът трябва да се охлади и когато това стане – добавете баклата и брюкселското зеле. Пригответе соса, като блиндирате всички изброени продукти. Овкусете ориза със соса и едва тогава добавете кълновете, нара и тиквените семки.
И…опитайте!  Ще се влюбите в тази салата!

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)