PALEO-EGGPLANT-SALAD-RECIPE

Салата с патладжани по турски

27 юни 2018

Необходими продукти:
патладжани – 2-3 бр.
червен пипер – 1 ч.л. пушен
сол
мащерка – 1 ч.л.
черен пипер
зехтин – 3 с.л. за патладжана
пресен лук – няколко стръка
пресен чесън – няколко стръка
балсамов оцет – 2 с.л.
мед – 1 с.л.
зехтин – 2 с.л.
магданоз – няколко стръка
лимон – 1

Вижте още: Крем супа от патладжани и чушки

Начин на приготвяне:
Измийте патладжаните и ги нарежете на тънки парчета по дължина. Сложете ги в чиния и поръсете със сол. Оставете ги така за 30 минути да пуснат горчивата вода, след което ги подсушете хубаво с домакинска хартия. Поръсете всяко парче патладжан със зехтин, червен пипер, мащерка и черен пипер и хубаво натъркайте с ръце подправките в тях.
Нагрейте грил тиган или скара и запечете парчетата патладжан до златисто от двете страни.

В купичка сложете зехтина, балсамовия оцет, меда, лимонов сок, сол и нарязаните на ситно чесън и лук. С готовата смес залейте патладжаните. Поръсете с магданоз. Оставете салатата в хладилник за поне 2 часа, за да се овкуси.

снимка: paleoaholic.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)