P1259728

Салата с рукола, сьомга и червено цвекло

26 март 2015

Необходими продукти:

1. 1 връзка рукола
2. 50 грама пушена сьомга
3. 1 малка глава варено червено цвекло
4. ½ портокал
5. 2 супени лъжици зехтин
6. 2 супени лъжици балсамов оцет

Необходимо време за приготвяне:
15 минути

Начин на приготвяне в две стъпки:

1.
Първата стъпка от рецептата за рукола със сьомга и червено цвекло е подготовката на продуктите. Червеното цвекло задължително трябва да е сварено или изпечено предварително. Който и вариант да изберете няма да сбъркате, като имайте предвид, че варенето на червеното цвекло отнема поне час.

Обелете червеното цвекло, а руколата измийте и подсушете. Изцедете сока на портокала и го разбъркайте със зехтина, балсамовия оцет и ½ чаена лъжица сол, за да получите дресинга за салатата.

2.
Сложете в купа измитата и подсушена рукола. Червеното цвекло нарежете на тънки филийки, а рибата накъсайте на парченца. Добавете дресинга и разбъркайте внимателно, най-добре с ръце, за да остане салатата възможно най-свежа и пухкава.

Може да добавите могданоз и черен пипер.

източник: supichka.com
снимка: lavenderandlovage.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)