salmorejo_recipe-e1505554181307

Салморехо (студена доматена супа по испански)

05 юли 2018

Необходими продукти:
домати – 2 кг меки
чесън – 5 – 6 скилидки
хляб – 3 – 4 филийки
хамон (колбас по избор) – 200 гр
яйца – 2 бр
сол
черен пипер
зехтин

Вижте още: Студена супа с авокадо и краставица

Начин на приготвяне:
Избират се сочни и меки червени домати. Нарязват се на едри парчета, като по желание може преди това да ги обелите. Добавят се 5-6 скилидки чесън нарязани на едро и подправки на вкус. Сипва се струйка зехтин и с помощта на миксер или пасатор продуктите се смилат до гъста смес. При нужда може да добавите малко вода. Доматената смес се минава през гевгир или едра цедка, за да се отстранят семките. Няколко филийки стар хляб се накисват във вода, а когато омекнат, се изстискват добре и се добавят към супата. Отново се разбива с миксер, за да се смесят добре продуктите и се прибира в хладилник. Супата задължително се сервира изстудена, поръсена с нарязани на кубчета сварени яйца, парченца хамон, както и задължителната струйка зехтин.

снимка: bascofinefoods.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)