AdobeStock_109842964

Салтимбока по римски

21 април 2018

Необходими продукти:
8 телешки филета
8 тънки резена прошуто
8 пресни листа салвия (босилек)
1 лимон
50 мл зехтин
100 гр. обезсолено масло
250 ml бяло вино (сухо)
брашно
черен пипер
сол

Начин на приготвяне:
Филетата се начукват до дебелина от 5-7 мм. и след това се овкусяват със сол и чер пипер. Върху всяко се поставя резен шунка и листо салвия (босилек) и се закрепят с клечка за зъби към телешките филета. Филетата се овалват в брашно и след това добре се изтръскват, така че да останат само леко обрашнени. Обезсоленото масло се нагрява в тиган до средна температура, след което филетата се слагат леко да се пържат заедно с листата. Пържат се няколко минути, обръщат се и се пържат още няколко минути (пържат се повече време откъм страната с телешките филета (3-4 мин) и по-малко (около 2 мин.) откъм прошутото), след което се изваждат и се слагат в съд с капак, за да останат топли. Към останалото масло се добавя виното, разбърква се добре, подправя се със сол и чер пипер и се оставя да ври, докато не намали обема си на половина. Заливате филетата със соса и сервирате, а за украса може да използвате листа от салвия (босилек) и резенчета лимон.

снимка: experto.de

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)