
Необходими продукти:
8 телешки филета
8 тънки резена прошуто
8 пресни листа салвия (босилек)
1 лимон
50 мл зехтин
100 гр. обезсолено масло
250 ml бяло вино (сухо)
брашно
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Филетата се начукват до дебелина от 5-7 мм. и след това се овкусяват със сол и чер пипер. Върху всяко се поставя резен шунка и листо салвия (босилек) и се закрепят с клечка за зъби към телешките филета. Филетата се овалват в брашно и след това добре се изтръскват, така че да останат само леко обрашнени. Обезсоленото масло се нагрява в тиган до средна температура, след което филетата се слагат леко да се пържат заедно с листата. Пържат се няколко минути, обръщат се и се пържат още няколко минути (пържат се повече време откъм страната с телешките филета (3-4 мин) и по-малко (около 2 мин.) откъм прошутото), след което се изваждат и се слагат в съд с капак, за да останат топли. Към останалото масло се добавя виното, разбърква се добре, подправя се със сол и чер пипер и се оставя да ври, докато не намали обема си на половина. Заливате филетата със соса и сервирате, а за украса може да използвате листа от салвия (босилек) и резенчета лимон.
снимка: experto.de
Още по темата
-
Миди Вонголе по средиземноморски
In TASTEМиди Вонголе по средиземноморски. Мидите Вонголе в последно време придобиват все по-голяма популярност. Те са отличен ...
-
Кюфтенца с ориз и зеленчуци, оваляни в трохи
In TASTEНеобходими продукти: 2 ч.ч. ориз 1 сварен морков 1 чушка 1 прясна целина 1/2 глава ...
-
Бананов мус
In TASTEНеобходими продукти: 4 бр. банани 3/4 ч. ч. захар 1 бр. белтък Начин на приготвяне: ...
-
Хляб с карамелизиран лук и сирене чедър
In TASTEНеобходими продукти: брашно – 500 г + за доизмесване прясно мляко – 250 мл мая ...
Остави своя коментар през Facebook