Самара – градовете на Мондиал Русия 2018 (видео)

07 юли 2018

Мондиал 2018 настъпва в заключителната си фаза и за сега се определя като едно от най-добре организираните световни първенства по футбол в историята на шампионата.  Градовете – домакини на срещите са 11 и са подбрани предимно в Западна Русия – европейската част на страната. Освен столицата Москва, домакини са Санкт Петербург, Самара, Казан, Екатерининбург, Нижни Новгород, Ростов на Дон, Волгоград, Саранск, Сочи и в анклава Калининград.

Още по темата: Москва – политически, културен център и столица на футбола за 2018 г.

 

Днес ще се разходим из Самара. Тя е столица на Самарския регион и дом на 1,1 милиона жители. Самара е един от най-важните центрове по поречието на Волга и аерокосмичен център.

Самара, Русия

Самара, Русия

През Втората световна война Самара се превръща във втора столица на страната и всички държавни учреждения и дипломатическият корпус са евакуирани в града от Москва.

Поречието на Волга, Самара, Русия

Поречието на Волга, Самара, Русия

Интерес за туристите представлява масивният и дълбок 35 метра бункер на Сталин и красивият природен резерват „Жигульовски хълмове“ край река Волга.

Самара, Русия

Самара, Русия

Самара е идеалният град, в който може да се насладите на най-голямата река в Европа. Тук нейната ширина е 2 км и това е било вдъхновение за поети и художници през вековете.

samara811

Най-голямата забележителост си остава 20-тонният и 68-метров монумент на ракетата „Союз“, построен в чест на полета на Юри Гагарин.  Тук се произвеждат и джиповете УАЗ, особено популярни у нас от времето на социализма.

Самара Арена

Самара Арена

Самара е основен транспортен център заради международното си летище, голямата железопътна гара и натовареното речно пристанище. Градът на Волга предложи отлични съоръжения и условия на участниците в Мондиала.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)