unnamed

Сами заедно

10 април 2020

Скъпи приятели,

Докато настоящата безпрецедентна криза продължава да се развива и да смущава личния и работния ни живот за неопределено време, решихме да поканим участниците в Созополските семинари да се включат в инициативата Сами заедно, която събира литературни произведения, написани в усамотението на домовете на нашите автори по време на карантината, в опит да се свържат помежду си и да пренесат магията и духа на семинарите, които за първи път от тринадесет незабравими години трябваше да бъдат отменени.

Помолихме писатели от пет различни континента да погледнат през прозорците на своите кабинети, буквално и метафорично, и да споделят литературното си въображение. Снимката от всеки писателски прозорец служи като вход към литературното произведение, предоставено в отговор на поканата ни.

Проектът стартира през март и ще завърши в края на май. Представяме текстовете по реда на получаването им, като на 10 април ще публикуваме първия брой на Сами заедно. Моля, изпращайте своите предложения на intern@ekf.bg, ако все още не сте го направили. За Сами заедно на английски език, моля, следвайте линка.

Приятно четене и бъдете здрави!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)