Самодиви, кукери и магии в пилотния епизод на „Златната ябълка” (видео)

06 ноември 2018

Самодиви, кукери и магии ще видим в пилотния епизод на анимацията, основана на българския фолклор „Златната ябълка”. Входът за всички прожекции на „Турнето на Златната ябълка“ е свободен, съобщават неговите организатори. В София предвидените прожекции са на 16 ноември и 17 ноември. За да има място за всеки, организаторите ви съветват да се запишете за желаната прожекцията: за 16 ноември и за 17 ноември (проследете линковете).

Плакатът за прожекциите на „Златната ябълка”

Плакатът за прожекциите на „Златната ябълка”

„Златната ябълка” е проект за първия анимационен сериал, базиран на българските легенди и фолклор. Идеята се заражда преди 4 години, след като създателят му – Димитър Петров – напуска Cartoon Network и се прибира в България, за да сформира екип от опитни аниматори и дизайнери, влюбени в българския фолклор и решени да го пренесат в медиите на 21-ви век. Така се ражда Студио Змей.

Следват 2 crowdfunding кампании, трейлър, късометражно филмче – „Легенда за първия кукер”, книжки и други инициативи. Пилотният епизод се появява, благодарение на подкрепата на феновете и БНТ.

Снимка: The Golden Apple Series/YouTube

Снимка: The Golden Apple Series/YouTube

Епизодът представлява 21-минутна анимация, подходяща за деца и възрастни. Тя проследява историята на смелата Вихра, която е разкъсана между човешката си природа и магическите си змейски сили и нейната най-добра приятелка – палавата самодива Тина-Пакостина. Запознаваме се братята Бран и Влад – безстрашни, млади момчета, които мечтаят да станат велики Кукери. Ще посетим величествения град Хан, ще пътуваме през мирните Самодивски гори, опасните Кукерови земи, както и през ужасяващата Орел планина, където хората и духовете са разкъсани от жестока война. Ще научим древни легенди, ще се сблъскаме с лукави злодеи и ще разкрием пъклени планове, които ще променят съдбите на всичките ни герои…

Вижте още: „Златната ябълка“ – българското световно анимационно събитие 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)