Само с биометрични данни вече се влиза в Русия

Само с биометрични данни вече се влиза в Русия

10 декември 2014

От днес е в сила пилотен проект за събиране на биометрични данни вРусия. Това ще става при издаването на руски визи за чужди граждани, пише ТАСС.

Експериментът се провежда в съответствие с указа на президента на Русия Владимир Путин „За събиране на биометрични лични данни на чужди граждани и лица без гражданство“. Освен това събирането на биометрични данни ще се извършва от днес при преминаване на държавната граница на Русия на международното летище Внуково за гражданите на всички държави и на лица без гражданство, които се обръщат към властите за виза.

Проектът не е изненада, предвид факта на значимост на Русия в международен план и отдавна се работеше по него. Старта е в редица руски дипломатически мисии в чужбина и на едно московско летище.

В експеримента участват руските посолства и консулства в Обединеното кралство, Дания, Мианмар и Намибия.

Биометрични данни, това са уникални, измерими, физически характеристики, които могат да се използват за разпознаване (идентификация) или проверка (верификация) на заявена самоличност. Биометричните данни са разнообразни – снимка (лицеви характеристики), пръстови отпечатъци, очен ирис, глас, геометрия на ръка, рисунък на вените, подпис и др.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)