1481346_10203440600592706_275964445_n

Сандвич с яйце и карамелизиран лук

22 април 2014

За първи път у нас излeзe една уникална по рода си кулинарна книга – „Сандвичите на Толик“. В нея може да откриете 50 различни рецепти за най-вкусните сандвичи, които някога сте опитвали. Всяка от тях е ясно и подробно описана. Най-важното обаче е, че всяка рецепта е придружена от снимка на сандвича, която ще ви накара не само да се облизвате сладко-сладко, но и да запретнете ръкави и бързо да си ги приготвите сами. Те са дело на фотографката Нора Ангелова.

Макар че рецептите са от цял свят (Испания, Турция, Гърция, Англия, Франция и др.), те са лесни за приготвяне и с лекота ще се отдадат дори на най-неопитните домакини. Необходимо е само да си набавите нужните продукти и да спазите указанията. Някои от сандвичите може и да са ви познати, но със сигурност по-голяма част от тях не сте опитвали. Уникалното съчетание на продуктите ги правят вкусни, интересни и любими на всички, за които ги приготвяте.

Днес ви предлагаме една от рецептите на Анатолий Попов–Tolik :

Какво ви е необходимо за 6 сандвича?

6 хлебчета за бургери със сусам
4–5 глави лук
6 яйца
2 ч. л. захар
смлян черен пипер
балсамико
олио
сол

Как да го приготвите?

Нарежете лука на тънки филийки. Загрейте олиото и го запържете до зачервяване. Добавете захарта и разбъркайте. След като лукът започне да се карамелизира, добавете балсамикото и една чаена чаша топла вода. Бъркайте докато водата се изпари. Изпържете поотделно всяко яйце на очи. Разрежете хлебчетата на две и напълнете с карамелизирания лук. Отгоре сложете по едно яйце и овкусете със сол и черен пипер.

снимка: Нора Ангелова

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

 

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)