pexels-photo-212286

Сапиосексуални ли сте?

08 януари 2018

За някои хора външният вид и характерът нямат значение. Австралийски учени установиха, че все повече младежи определят интелекта като най-привлекателна черта в партньора, съобщи в. „Дейли мейл“, цитиран от БТА. Психолози от университета на Западна Австралия анализираха романтичните и сексуални предпочитания на 383 души на възраст от 18 до 35 години. Една десета от тях се определят като сапиосексуални – привлечени полово повече от интелекта, отколкото от която и да е друга черта.

За сапиосексуалните интелигентността не е само „желана черта“, но и полово възбуждаща, подобно на тънката талия или оформените мускули за другите.

Най-привлекателен е коефициент на интелигентност 120. Над 135 стряска повечето хора. Средният коефициент на интелигентност е 120. За членовете на Менса той е над 140.

Вижте още: Как ни привличат „сапиосексуалните“ хора?!

Според психолозите интелигентността е важна за повечето хора, защото означава способност да си намериш работа и по-голяма компетентност в други области от живота. За мнозина тя е на второ място сред най-търсените „нефизически качества“. На първо място е добротата и проявата на разбиране. На трето е ентусиазмът, а на четвърто – безгрижието.

Участниците в изследването е трябвало да оценяват от 1 до 5 колко се възбуждат от определени изявления.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)