Сара Чанг преди концерта в София: Свиря само музиката, която обичам!

08 ноември 2019

На 10 ноември една от най-забележителните и обичани цигуларки на нашето време Сара Чанг ще изнесе концерт в зала „България“.  Tя ще пристигне в София по-рано, за да отдели време за репетициите с маестро Найден Тодоров и музикантите от Софийска филхармония. В първата част на концерта ще прозвучи Концерт за цигулка и оркестър на Ян Сибелиус, а във втората – Симфония №9 „Из новия свят“ на Антонин Дворжак.

Сара Чанг е международна звезда с активна кариера, която повече от 20 години фигурира в афишите на най-престижните класически сцени. Присъствието й на сцената, безкрайната й енергия, перфекционизма и чувството, с което свири, са причината да изнася над 100 – 150 концерта всяка година. Споделя, че успява благодарение на реда, дисциплината и любовта й към музиката.

Сара Чанг

Дни преди концерта й, организаторите издават някои от тайните на виртуозната изпълнителка. Сара Чанг отделя специално внимание на пръстите си. От Софийската филхармония са осигурили всичко необходимо, така че след концерта тя веднага да може да подложи ръцете си на температурни амплитуди. Препоръката е на личния доктор на цигуларката, която тя спазва стриктно и така успява да е във форма въпреки натоварената си програма. Красивата дива е изключително скромна в изискванията си за храна – единственото, на което държи са пресните плодове и течностите.

Гостуването на голямата цигуларка у нас е по покана на Софийската филхармония, която през последните години се грижи столичани и гостите на София да се наслаждават на таланта на най-големите звезди на международната сцена.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)