Сара Чанг

Сара Чанг се завръща в София за концерт с Националния оркестър

01 ноември 2019

На 10 ноември световноизвестната цигуларка Сара Чънг отново ще си партнира със Софийската филхармония и маестро Найден Тодоров в столичната зала „България“. Само две години след екзалтирания прием на нейното изпълнение на Годишните времена от Пиацола у нас, тя удържа на обещанието си да свири отново с първия ни оркестър – този път Концерт за цигулка и оркестър на Сибелиус.

Във втората част на вечерта ще звучи Симфония N9 „Из новия свят“ на Дворжак. На дииригентския пулт и този път застава маестро Найден Тодоров, към когото звездата на цигулката изпитва топли чувства

„Трябва да се гордеете с вашия Маестро. За мене е удоволствие да работя с него. Много рядко се случва да влезеш на първа репетиция с оркестър който не познаваш, с диригент който не познаваш, и да се получи от първия момент.“ – сподели тя при предишното си гостуване.

Сара Чанг

Любимка на Рикардо Мути и Зубин Мета, Сара Чанг е работила с най-изтъкнатите диригенти на нашето време. За нея големият Йехуди Менухин казва: „Смятам, че Сара Чанг е най-прекрасният, перфектен, идеален цигулар, който някога съм чувал.“

Обявена за дете-чудо, тя дебютира на сцената на Нюйоркската филхармония едва 8-годишна. Към момента тя е сред най-високоплатените солисти в света. Сред многобройните награди, които е получавала са ЕХО Класик, Грамофон и International Classical Music Award.

През март 2008 г. Сара е хонорувана за млад глобален лидер от Световния икономически форум (WEF) заради нейните професионални постижения, отдаденост на обществото и потенциал за оформяне на бъдещето на света. Годишно изнася около 150 концерта пред публика на всички континенти.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)