Riyadh-158345345

Саудитска Арабия започва „Амаала“ – Ривиерата на Близкия изток

28 септември 2018

Саудитският Държавен инвестиционен фонд (Public Investment Fund – PIF) обяви планове да изгради луксозна туристическа дестинация на северозападното си крайбрежие, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Това е най-новият от поредицата мега проекти в богата на петрол страна, която се опитва да прекрати зависимостта си от „черното злато“.

Проектът с името „Амаала“ ще бъде „естествено продължение на Средиземно море“ и е наричан още Ривиерата на Близкия изток, посочи суверенният фонд. Проектът предвижда изграждането на хотели, частни вили, художествена академия и яхт клуб.

Фондът не уточнява срока за изграждането и размера на инвестициите, но отбелязва, че ще осигури първоначалното финансиране. Този проект е дело на саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман, който разработи мащабната програма за реформи „Визия 2030″. Реформите са с цел да се увеличи местното потребление и да се привлекат чуждестранни инвестиции, докато кралството преодолява последиците от забавянето на икономиката си.

Развитието на туризма е една от основните концепции на „Визия 2030″.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)