Медицински Оскари

Светилата в родната медицина щурмуват „Медицинските Оскари 2019″

17 април 2019

Светилата на родната медицина са финалисти в петото издание на Медицинските Оскари 2019, обобщава журито на престижните награди. Сред тях е д-р Николай Брънзалов – председател на Контролна комисия на НСОПЛБ, зам.-председател на БЛС и член на Борда по Обща Медицина.

Церемонията за Националните Медицински Награди 2019 ще се състои на 10 май от 20 ч. в балната зала на хотел МАРИНЕЛА, София, съобщава ВИП Комюникейшън.

„Лекарският труд у нас е силно девалвиран. Кабинетите са обзаведени от самите общопрактикуващи лекари, които същевременно плащат и наеми, консумативи, осигуровки на сътрудниците си. За да няма банкрутирали джипита, трябва да се вземат мерки. Не сме съгласни, когато трябва да се върши някаква социална дейност, тя да е за сметка на лекарския труд“, категоричен е в интервюта д-р Брънзалов.

д-р Николай Брънзалов

д-р Николай Брънзалов

Той участва активно в преговорния процес за НРД. Участва ежегодно в научни събития (срещи, форуми, конференции, конгреси и др.) в България и чужбина, в част от които със собствени материали. Д-р Брънзалов е водеща фигура в много работни групи за изготвяне и промяна на нормативни документи и други, сформирани към Министерство на здравеопазването, БЛС, НСОПЛБ и други институции, свързани със здравеопазването в България.

Завършил медицина през 1988 г. в Медицински институт в Пловдив д-р Брънзалов започва трудовия си стаж през 1994 г. като корабен лекар на пасажерски кораби, плаващи под чужд флаг. От 2000 г. е участъков лекар в 17-то ДКЦ, София, като по същото време става управител на индивидуална медицинска първична извънболнична амбулаторна практика – “Д-р Николай Бранзалов АИППМП“ и работи като общопрактикуващ лекар.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)