TON_3606

Светият Кръст над с.Пещера, Земенско! Новата Светиня на Краище!

24 септември 2017

Голям Кръст  - символ на Вярата и Християнството бе издигнат в събота в Земенското с.Пещера. Инициатор на неговото създаване и издигане е кметът на селото Стефан Ефтимов. Той управлява селото за трети мандат и е от Политическа партия ГЕРБ.

TON_3603

TON_3609

Кметът на с.Пещера, Земенско Стефан Евтимов и Отец Димитър освещават Кръста над селото

Краище се „окичва“ с все повече светини! Село Пещера е най-близкото населено място до град Земен и е едно от най-будните и интересни села в общината. То има и правото само да си избира кмет. Това прави от години – дейният и инициативен кмет Стефан Евтимов, който създаде неповторими неща в малкото населено място.

TON_3614

TON_3626

Съборът на Сватбената обредност е единствен по рода си, а сега, дни след Кръстовден, той иницира и издигането на този Кръст. Кръстът се извисява на малък хълм над селото и от него се открива неописуема гледка към долината. На освещаването му, което съвпада със събора в селото присъстваха много жители от близо и далеч. На освещаването бе и областния управител на Перник Ирена Соколова, както и заместник областният  управител на Перник.

TON_3611

TON_3632

TON_3627

Отец Димитър отправи благословия за красивото дело. Село Пещера се слави с уникален етнографски живот и облик и този Кръст го докамза за пореден път!

Да пребъде!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)