12524008_725435720892013_2058929237178458106_n-880x586

Светият Синод: Всекидневно във всички храмове и манастири да се отслужва молитва против приемането на Истанбулската конвенция

23 януари 2018

Светият Синод реши всекидневно във всички храмове и манастири да се отслужва молитва против приемането на Истанбулската конвенция. Това става ясно от решение на Св. Синод на Българската православна църква. Публикуваме решението без редакторска намеса:

„Като помним думите на Господа „…без Мене не можете да вършите нищо“ (Йоан.15:5) в тези дни на тежки духовни изпитания на вярата и съвестта на Православния български народ, Св. Синод на БПЦ – БП призовава Православния български народ с усърдна молитва да изпроси Божията помощ да не бъде приета Истанбулската конвенция, която, според нас, би довела до „духовна смърт“ на народа и единодушно реши:
Извънредно, всекидневно във всички храмове и манастири в диоцеза на Българската православна църква – Българска Патриаршия да се отслужва молебния канон към Св. Богородица.
Обръщението на Св. Синод, относно ратифицирането на Истанбулската конвенция, да се прочете след светата Литургия от църковния амвон на 28 януари т.г. – Неделя на митаря и фарисея.“

Вижте още: Обръщение на Св. Синод на БПЦ относно Истанбулската конвенция

От Светия синод се обръщат и към православния български народ с призив за усърдна молитва, за да изпроси Божията помощ да не бъде приета Истанбулската конвенция.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)