romanticdinner4

Свети Валентин – правила за успешна среща

14 февруари 2015

Казват, че Свети Валентин е преди всичко празник в името на любовта. Понякога обаче, Свети Валентин е и моментът, в който просто можете да сложите успешното й начало, за да се насладите на възникналите чувства по-късно. Да, за мнозина 14 февруари е ден за среща с мечтан човек в ресторанта, където под приглушена светлина от трептящите свещи, тиха романтична музика за фон и чаша червено вино, усещате, че се задава нещо красиво между вас. И все пак, за да продължите в правилната посока, винаги има правила, които трябва да спазваме. Специалистите са категорични, че не само страхотната визия, но и поведението и правилният избор са решаващи за положителния край на първата среща. И така, кои са най-полезните съвети в това отношение:

romanticdinner1

Типът храна – поръчвайки ястията, изберете тези, които могат да се режат с нож и да се консумират на малки и леки хапки. В никакъв случай не залагайте на паста и дори и на предпочитаната от нежния пол зелена салата (липса на калории), тъй като те предполагат увиване около вилицата и риск от изцапване, което не просто не е естетическо, но и може да повлияе негативно на романтиката.

Порциите – въпреки, че се намирате в ресторант, трябва да имате ясни намерения с каква цел сте там, а именно – романтична среща. Съвсем логично, следва вниманието да е насочено към обекта на чувствата ви, а не към храната, затова изберете не порции, с които да се наситите, а такива, които да са уместен фон към приятния и разтоварващ разговор.

romanticdinner2

Типът алкохол – на Свети Валентин традицията повелява да заложим на едно от най-красивите алкохолни питиета – виното. Освен, че е съвсем лек алкохолен градус, то е романтично, а и винаги се приема положително, както от силния пол, така и от дамите. Забравете за всякакви концентрати (уиски, ракия и др.), те са подходящи за съвсем друг тип атмосфера.

Количеството алкохол – перфектният избор за виното (по избор, бяло или червено) е между две и три чаши. Целта е ясна: да отпусне двете страни от първоначалното напрежение и опознавателният разговор не само да върви в правилната посока, но и да носи удоволствие от общуването.

Кой и как избира от менюто – истинският джентълмен винаги оставя дамата да избере с предимство, след което съобразява избора си спрямо нейния. Останалото е просто отличен вкус към виното (може да последвате и съветите на сервитьора, който вероятно е подготвен да предложи най-доброто за Деня на влюбените), както и умение да насочите вниманието си към избрания обект на чувствата ви, така че да се почувства неповторим.

текст: Митко Попов
снимки: Terraheal.com, Telegraph.co.uk

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)