LATELIER-DES-LUMIÈRES-designboom-02

Светлинна арт инсталация по творчеството на Климт и Шиле се открива в Париж

21 януари 2018

Culuturespaces – частно действащо артистично пространстви  обявява откриването на Atelier des lumieres за пролетта на 2018 г. Колекция от изложби с участието на 120 проектора, по творчеството на Густав Климт, пространствена звукова система и др. разположена в бившата леярна в 11 арандисман в Париж. На обща площ от  3300 m2. ще се проведат монументални потапящи изложби.
LATELIER-DES-LUMIÈRES-designboom-01
Целта на такъв център за изкуство, според президента на инициатитивата Бруно Моние: „Цифровата технология е важна за изложенията от двадесет и първи век. Използвани за творчески цели, технологиите се превръщат във великолепен вектор за разпространение и съпреживяване на Изкуство, създават връзки между епохи, добавят динамизъм към артистичните практики, усилват емоциите и не на последно място – достигат до огромна аудитория. „

Още по темата: Дворецът Белведере – домът на Целувката на Климт


В Ла Хале светилнната мултивизуална програма ще е посветена на Густав Климт и Егон Шиле и другите автори, символи на виенската креативност.
LATELIER-DES-LUMIÈRES-designboom-03

 

LATELIER-DES-LUMIÈRES-designboom-06

Още по темата: Егон Шиле – Виенският порнограф, който вярва в безсмъртието

 

„Благодарение на виртуализацията на произведения на изкуството, ние ще позволим на много посетители, които никога не са имали възможност да посетят дворците на  Виена, да видят емблематичните фигури в творчеството на Климт.   Симфонично пътешествие през творчеството на миналите и настоящите творби.“, казва още артистичния директор.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)