medical_parkin_halka_arzina_onay_cikti_1516951312_7152

Световната верига болници MEDİCALPARK с офис в София

02 март 2018

Здравето е основно и безкомпромисно право на всеки” е мотото на здравното заведение

Престижната болнична група “Медикал Парк”   (Турция) стъпва у нас с официално представителство в София. Веригата обединява 30 болници в 17 града, а на 6 март ще открие своя офис и в България, информира Profile International.

 Всички болници от веригата, която е и първата частна клиника за онколечение в южната ни съседка, работят по международни стандарти, използвайки най-съвременните методи в медицината, информира Profile.

През 1993 г. е създадена първата болница от веригата – високо ниво на обслужване и качество на световен стандарт, но достъпни медицински услуги за всички пациенти от цял свят .

Със системата за управление на качеството на Група болници „Медикал Парк“ е изградена на база стандартите за акредитация на Joint Comission International (JCI) и стандартите за качество на Министерство на здравеопазването. Независимо от това дали имат сертификат или не, във всички  болници се прилагат стандартите за акредитация на JCI. През 2008 година болниците  в Анталия, Бахчелиевлер и Гьозтепе заслужиха правото да получат сертификат за акредитация на JCI.

С 25 годишната си история най-широко разпространената болнична мрежа в Турция, лекува пациенти от над 90 държави (по данни само за 2016г. брой чужди пациенти постъпили за лечение са над 50 000) и 10% от населението на Турция .

При мозъчна и неврохирургия се използва и уреда за радиохирургия Гама нож.

Прословутата с центровете си за  трансплантация на орган, верига болници “Медикал Парк” извършва над 800 трансплантации годишно (по данни от 2017г.) – на бъбрек, черен дроб, панкреас и роговица.

Само за 2017 г. в центровете на “Медикал Парк” са извършени 487 бъбречни  и 55 чернодробни трансплантации, при които успеваемостта съответно  е %98 и %88.

През годините конкретно  болницата “Медикал Парк” Анталия е била неколкократно №1 в света по брой успешно извършени трансплантации на орган.

При бъбречните трансплантации е постигнат резултат с  над 98% успеваемост за първата година след операцията и 96,7% на третата.

В “Медикал Парк” се извършват средно годишно над 600 костномозъчни трансплантации. При нужда за намирането на подходящ донор, центровете за трансплантация на“Медикал Парк”   си сътрудничат и с международни банки за костен мозък.  Акредитирани от Европейската група за костномозъчна трансплантация (EBMT).

Болничната верига “Медикал Парк” е сочена като десета в света сред най –добрите центровете за хирургия при болестта на Паркинсон (лечение с помощта на невростимулатор) .

Турската болница е прословута и с висока успеваемост при ин-витро процедурите. Центровете за асистирана репродукция постигат бременност в около 55-60% от случаите, 40% от процедурите  с раждане на бебетa ( данните са за периода 2011 – 2014г. при извършени 2584  операции).

Болничната верига е също така позната  и сред много български пациенти които предпочитат да извършват интервенции за пластична, реконструктивна и естетична хирургия .

Контакти в България :

Тел. – +359 888 688805

e-mail: office@medicalparkbulgaria.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)