футбег

Световното първенство по футбег ще се проведе в София

20 май 2018

София ще посрещне световното първенство по футбег, съобщават от Dnevnik.bg. Надпреварата, която се организира за 39-и път, ще се проведе от 22 до 28 юли тази година.

Кандидатурата на българската столица е била подкрепена единодушно от всички членове на изпълнителното бюро на Международната асоциация на играчите по футбег, обяви „Спортс мениджмънт България“, която ще организира събитието съвместно с най-големия клуб в страната в този вид спорт Urban Komba Footbag.

В световното ще се впуснат около 120 играчи от над 15 държави, като участие са заявили най-добрите състезатели в света към момента.

Шампионатът ще се проведе в две основни направления – фрийстайл и хек на мрежа. Във фрийстайла всеки състезател представя своя хореография от различни трикове и комбинации с тях на фона на избрана от него музика. Турнирът в тази дисциплина ще се проведе на наскоро ремонтираните кортове в парка „Заимов“.

Хекът на мрежа е спорт, който се играе на сингъл или от отбори по двама на игрище за бадминтон, където играчите удрят топчето само с крака (от коляното надолу). При игра от двама в отбор общият брой удари на отбор е три, като играч няма право на два последователни удара и няма право да задържа топчето.

На сингъл максималният брой удари на човек е два. Освен ударите от ниска позиция на топчето играчите изпълняват атрактивни забиващи и блокиращи отигравания. Шампионатът по хек на мрежа ще се проведе в зала „София“ в Борисовата градина.

снимка: extreme.nnov.ru

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)