Светът е кино

Светът е кино

14 май 2015

Храмът на световното кино, фестивалният дворец в Кан отвори врати в сряда вечер за 68-и път в историята си с желание да покаже свеж полъх и вдъхновение: вдъхновение, чийто символ на подиума на Grand Théâtre Lumière бяха великите братя Коен, заобиколени от Софи Марсо,  Мали Рокиа Траоре, Роси Де Палма, Сиена Милър, Ксавие Долан, Гилермо дел Торо и Джейк Гиленхал, формиращи прекрасното жури от големи артисти, режисьори и актьори на фестивала тази година.

Светът е кино

9

8

„През 2015 г., всичко е свежо. Тази година, обаче, няма да танцувам“, каза Ламбер Уилсън на събралите се гости като въведение. Церемониал-майсторът направи позоваване на танцовите стъпки заради начина, по  който изведе миналата година Никол Кидман на подиума. На сцената дендито на френското кино поздрави присъстващите и отдаде почит към жените в кинота  – към прекрасните актриси, режисьори, продуценти и автори … „Кан е жена! Дами, вие променихте начина, по който мъжете виждат“. А след това представи филмите в конкурсната програма.

10

Свежото вдъхновение дойде и от представлението на разкошния балет под ръководството на  Benjamin Millepied. Седемнадесет танцьори от Opéra National de Paris Ballet разиграха легендарната любовна сцена от Алфред Хичкок – Vertigo. „Киното е молитва. Това е моята молитва.”, каза Ламбер преди да обяви 68-ия Фестивал в Кан за открит.

15

16

17

От днес, в продължение на дванадесет дни светът ще бъде кино.

5

2

3

4

7

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)