DPP_33062

Свилоза АД и Енергоремонт Холдинг с номинации от Бизнес Оскарите

10 март 2016

Eдни от най-утвърдените компании у нас – „Свилоза” АД и Енергоремонт холдинг”АД, са сред номинираните за второто издание на годишните награди VIP Business Awards 2016. Събитието е на 24 март от 20 ч. в хотел Хилтън.

Създадена през 1966 г. „Свилоза” АД и до днес успешно реализира последователна и конструктивна програма за развитие, която я издига до най-високите международни стандарти. „Свилоза“ АД ще стартира инвестиционна програма в размер до 300 милиона лева, като целите са увеличаване на производството, покриване на екологичните норми и стандарти, които ще влязат в сила от 2018 г., намаляване себестойността на продукцията, увеличаване степента на автоматизация на производственият процес и подобряване условията на труд.

WP_008229

„Енергоремонт холдинг”АД (EРХ) e най-голямата структура в България, специализирана в рехабилитация, реконструкция, модернизация и изграждане на енергийните мощности в топлоелектрически, топлофикационни, водни и атомни централи, съоръжения в газово нефтената, химическата и минната промишленост и транспортната инфраструктура, в проектиране, производство, доставка, строителство и монтаж на енергетично оборудване и метални конструкции за тях, както и в контрол и определяне ресурса на метала. Енергоремонт холдинг успешно приключи изпълнението на два договора с възложител Министерство на енергетиката на Република България по проект „Енергийна ефективност в обществени сгради – Транш V“, финансиран от Международен фонд „Козлодуй“, администриран от Европейска банка за възстановяване и развитие.
Тези награди по традиция подпомагат инвестициите в образованието. През 2015 г. бе даден специален приз на Министерството на образованието за учебно-тренировъчните фирми за децата предприемачи.

Всяка година повече от 4000 младежи се подготвят в над 250 тренировъчни фирми у нас и голяма част намират работа още преди да са завършили. ИТ-секторът ще подкрепи също инициативата на Business Awards 2016, като осигури стипендия за социално слаби ученици, които искат да се развиват в ИТ сферата, да учат и да работят в България. Сучастие в конкурс, чрез написване на есе, младежите ще имат възможност да получат пълна стипендия за единствената в България и Европа бакалавърска програма „ИТ анализ и бизнес стратегии“ на обща стойност близо 10 000 лева.

МРРБ - ценрален вход

Инициативата се провежда под патронажа на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и ERP Academy, в партньорство със SAP, Оракъл академия, IBM, Тим ВИЖЪН, ERP.BG, Балкан Сървисис и ТСС ООД. „ИТ анализ и бизнес стратегии“ е първата по рода си в България бакалавърска програма, която подготвя изключително търсените и ценени консултанти по бизнес софтуер. Срокът за предаване на есето е 30-ти юни. Организатор на събитието е агенция за публични комуникации ВИП Комюникейшън, с партньорството на Българската Търговско-промишлена Палата, Българо – румънската търговско промишлена палата, Сръбско-българската търговско промишлена камара, Българо-китайската търговско промишлена палата, Пловдивската Търговско-промишлена камара, Бизнес Клуб Лондон, Международната организация за сътрудничество в бизнеса и културата IEC и други.

Журирането, което ще отреди победителите във VIP Business Awards 2016, е поверено на ресорните журналисти в медиите-партньори на събитието и на браншовите организации. Нотариус Станислав Филипов ще проследи етапите на гласуване и излъчването на победителите.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)