food8

Свински джолан в гювече

05 януари 2019

Необходими продукти:
1,600 кг свински джолан
2 глави лук
1 малка глава целина
3 моркова
3 червени чушки
5 скилидки чесън
500 г пресни гъби
6 картофа
1 чаена лъжичка червен пипер
сол, черен пипер
2 дафинови листа
щипка бахар
200 мл зеленчуков бульон
супена лъжица брашно

Начин на приготвяне:
Месото се нарязва, овкусява се със сол и черен пипер и се запечатва в тиган от всички страни. След това се слага в гювечетата и се запича леко на 180 градуса. През това време в тиган задушаваме всички зеленчуци и правим сос от тях. Когато е готов го разпределяме в гювечетата и печем на 200 градуса до готовност на месото.
Рецептата е предоставен от шеф Борис Колаксъзов.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)