garlic-parmesan-crusted-steak

Свински пържоли с чесън и пармезан

11 декември 2018

Необходими продукти:
свински врат – 1 кг.
чесън – 1 глава
лимон – 1 бр.
пармезан – 150 г., настърган
сол
черен пипер
олио

Вижте още: Пилешко филе с пармезан и чесън

Начин на приговяне:
Нарежете месото на пържоли, дебели около сантиметър и половина. Пържолите нацепете с нож леко, като мрежа. Сложете ги в купа. Добавете сол и черен пипер на вкус. Почистете скилидките чесън и ги нарежете на ситно. Прибавете ги към пържолите. Добавете и сока на лимона. Оставете в маринатата поне за 2 часа. В тиган сипете олио, за да се загрее. Пържете пържолите и от двете страни, като внимавайте да не се препържват прекалено, за да не станат много сухи. Непосредствено след изкарването им от тигана ги поръсете с пармезана и сервирайте със салата по избор.

Снимка: Tastykitchen.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)