20323765-cropped_teaser_449-1479904804-650-226b720d1e-1482213095

Свинско печено

16 декември 2017

Необходими продукти (за 6-7 порции):

2 парчета свинско месо, по около 700-800г (или едно цяло над 1.5 кг )

за „замазката”

50-60  мл соев сос

2 с.л.  зехтин/олио

2-3 фино пасирани  скилидки чесън

2 с.л.  червен пипер;

2 с.л. брашно

1 ч.л. черен пипер

1 ч.л. кимион

1 каф..л. сол (на вкус)

100 мл бяло вино

1 с.л. царевично нишесте

Начин на приготвяне:

* Месото се подсушава се с кухненска хартия или с  мека кърпа без власинки.

* Смесват се всички съставки за „замазката” – получава се гъста каша.

* Парчета месо се намазват  с нея (по-лесно и чисто е с гърба на някоя лъжица).

* Готовите парчета се поставят едно до друго в плик за печене.

* Оставят се за ~ 30 мин.  в хладилник.

* Фурната се загрява на 200*; в плика се  прибавя внимателно виното (да не отмива замазката) и се завързва.

*  * Тавата се поставя във фурната и пече на 200*, докато заври течността в плика – около 15 мин. , след което градусите се намаляват на 160* и пече около час и половина.

* След като се извади тавата, плика се срязва отгоре, внимателно се избутва месото и соса в тавата и връща във фурната за още 6-7 мин.
* Нишестето (или препечено брашно) се размива в малко вода и прибавя към соса, за да го уплътни.

* Тавата се връща във фурната за още 5 мин. на 250*.

***Месото може да се сервира с печени зеленчуци в плик,  пюре, или гъби.

 

Снимки: © vashpovar   

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)