dsc_0012

Свинско рагу с чай

15 декември 2017

От 2005 година насам, редица държави, производителки на чай, измежду които Бангладеш, Непал, Индонезия, Виетнам, Кения, Малави, Малайзия, Уганда, Индия и Танзания, отбелязват Международния ден на чая на днешната дата. Ето защо, ви предлагаме точно тази вкусна рецепта за свинско рагу с чай.

Вижте още:  15 декември – Световен ден на чая

Необходими продукти:
1 кг свинско рагу
3 пакетчета билков чай
3 пакетчета черен китайски чай
майорана, джоджен, сол и лют червен пипер – всичко по 1 с. л.
1 буркан домати
1 кг картофи (най-добре става с пресни)
2 моркова
1 глава кромид лук
1 с. л. брашно

Начин на приготвяне:
От предишния ден в една купичка изсипете съдържанието на пакетчетата чай, добавете и другите подправки. Получава се суха марината като шарена сол. Смесете добре. В дълбок съд сложете парчетата рагу и ги посипете с така направената смес. Оваляйте ги хубаво, за да стане като коричка от маринатата.

Оставяте да преседи така поне 4 часа – най-добре денонощие. След това в дълбока тенджера запържвате нарязания на ситно лук и самото месо. Поливате с вода, колкото да го покрие. Варите на бавен огън 1 час, след това добавяте картофите (ако са пресни, не ги белете дори) и варите още 1 час.

Накрая се добавят доматите, които можете да смелите заедно с морковите и да изсипете в този пюриран вариант. Варите още 20 мин., след това в 1 ч. ч. вода разбивате 1 с. л. брашно и изсипвате в яденето. Варите още 10 мин. докато сосът се сгъсти.

снимка: recipeshubs.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)