Recipe Inspirations Apple and Sage Pork Chops

Свинско с ябълки и ракия

26 януари 2016

Необходими продукти:
4 свински пържоли
2 с.л. брашно
1/4 ч.л. канела
1/4 ч.л. индийско орехче
2 с.л. зехтин
2 глави лук, нарязан
1 ч.л. захар
300 мл ракия
2 червени ябълки

Начин на приготвяне:
Почистете пържолите от мазнините и ги подправете, сложете ги в плик и оставете да се мариноват. Загрейте зехтина и запържете пържолите за 8-10 минути от двете страни и ги извадете. В същата мазнина запържете лука за 5 минути, поръсете със захар и гответе за 10 минути, добавете брашното и ракията, разбъркайте добре и оставете да кипне за 1-2 минути. Добавете 200 мл гореща вода и задушете за 20 минути. През това време нарежете ябълките, прибавете ги към останалите продукти, добавете месото и гответе още 20 минути.

снимка: mccormick.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)