exps39905_SD143207D05_30_5b

Свинско с ябълки и стафиди

08 октомври 2018

Необходими продукти:
свинско месо – 500 г
бели стафиди - 75 г
ябълки – 2 бр. средни
горчица – 1 с.л.
сметана – 2/3 ч.ч.
сол
черен пипер
олио

Вижте още: Пълнени ябълки с бадеми и стафиди

Начин на приготвяне:
Нарежете свинското на пържолки или парчета и сложете да се запържи в малко олио. Долейте малко вода или бяло вино по желание и ги задушете до омекване. След като течността се изпари и месото е запържено, посолете и поръсете черен пипер. Извадете месото в чиния, а в тигана добавете нарязаните на полумесеци ябълки. След като добият карамелен загар, добавете горчицата, сметаната, предварително попарените стафиди, разбъркайте за кратко и върнете месото. След като всичко се смеси, снемете тигана от котлона. Посолете на вкус и сервирайте.

снимка: tasteofhome.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)