FT_pearsonbuilding-714x535

Сградата на Financial Times в Лондон се продава за 101 млн. евро

06 октомври 2018

Сградата на британското издание Financial Times на южния бряг на река Темза ще бъде продадена за около 90 млн. паунда (101 млн. евро) преди преместването на вестника в лондонското Сити, съобщава самият вестник.

Още по темата: Великата имперска столица Лондон!

Агенти на Knight Frank ще работят по продажбата този месец от името на издателство Pearson, което притежава сградата, съобщават двама запознати източници.Смята се, че сградата на One Southwark Bridge, в която се помещава изданието от 1989 г., може да бъде преустроена. Според брокери тя вероятно ще остане офис пространство, тъй като южният бряг на Темза става все по-популярна офис локация и привлича компании като WPP.

Из улиците на Лондон

Из улиците на Лондон

Pearson продаде Financial Times на японската Nikkei през 2015 г., но запази собствеността върху сградата. Оттогава издателството проучва възможности за обекта, както и за наема на основната си сграда в Лондон на улица „Странд“.
То смяташе да прехвърли договора за наем на улица „Странд“ на инвеститор в сделка, която щеше да включва и сградата на FT, но сега е избрало да продаде централата на изданието в рамките на по-широка стратегия да намали имотното си портфолио.

FT трябва да се върне в предишния си офис на улица Bracken House близо до катедралата „Сейнт Пол“ през 2019 г.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)