Стая Креативни мислители

„Сдружение Азбукари“ отбелязва 8 години от създаването си с нови проекти в подкрепа на българщината

28 юни 2020

Приятели, отбелязваме 8 години от създаването на „Сдружение Азбукари“ с нови проекти в подкрепа на българщината

В условията на карантина продължаваме да бъдем водеща организация във възпитанието на българчетата в дух на родолюбие и изконни ценности.

Тази година ние от „Сдружение Азбукари“ отбелязваме 8 години от създаването си с близо 300 реализирани проекти. За това време голямото ни семейство непрекъснато разширяваше основния си екип и кръга от съмишленици и доброволци. В „Сдружение Азбукари“ и в подкрепа на дейностите ни работят изявени личности с хуманитарно образование, медийни експерти, юристи, хора на социалните дейности.

През тези години преминахме през различни изпитания в нелеката за обществените организации българска среда. Успяхме не само да оцелеем, но и да постигнем значими резултати. Въпреки всички трудности, доведохме докрай проекти в областта на социалната интеграция, образованието, възпитанието в дух на родолюбие и изконни български ценности, в налагането на нови образователни практики и иницитиви, в насърчаването на българските деца да развиват своите таланти. Реализирахме и донорска подкрепа, за да увеличим възможностите на децата, които имат интерес да развиват себе си в една по-зряла възраст. Всичко това нямаше да постигнем без изключително ценната подкрепа на вас, нашите приятели и съмишленици. За което Ви благодарим от сърце!

Като обществена организация, събираща във фокус радетелите на българщината у нас и зад граница, ние показахме през годините, че сме независими от всякакви политически формации. За своите многобройни социално значими и родолюбиви проекти получихме висока оценка и вдъхновяваме родолюбиви съмишленици от средите на бизнеса, науката, образованието и други сродни обществени организации.

Ние от „Азбукари“ реализираме проектите си основно с целево спонсориране и при пълна прозрачност. Всеки от вас, стотиците хиляди наши последователи от страната и чужбина знае, че средствата, събрани от издаването и разпространението на образователни и забавни помагала, като уникалната патриотична игра „Букварино“, книгата „История на славните българи“, детските карти на България, Европа и света, плакатите с исторически личности и много други, отиват за осигуряване на следващи проекти. За финансирането на всеки проект и за всеки закупен от сдружението продукт вие, нашите приятели, съмишленици и спонсори, получавате свидетелство за дарение.

В нелеките условия на карантина продължаваме да реализираме значими проекти, като поставяме във фокуса на вниманието си образованието и възпитанието на българчетата в дух на родолюбие и изконни ценности. Оборудвахме още две модерни интерактивни класни стаи по проекта „Креативни мислители“ в основното училище в с. Алдомировци, община Сливница, и в училище „Христо Ботев“ в гр. Димитровград, Сърбия. „Креативни мислители“ – 2 е продължение на проекта, осъществен в ОУ „Димитър Благоев“ във Велико Търново. Създаден е с цел да предложи на децата иновативна среда за обучение, с нестандартни и модерни формати, с които да се подкрепят и развиват талантите им.

В условията на дистанционно обучение на децата организирахме по нестандартен начин празнуването на 24 май, Деня на българската писменост, просвета и култура. Издадохме и предложихме за разпространение красив плакат за 24 май с размери 70 на 100 см, дело на Кристина Борисова, преподавател в Художествената академия. На него са отпечатани и първите куплети от химна  „Върви, народе възродени“, който децата да учат и пеят вкъщи заедно с родителите си. И след празника плакатът продължава да се разпространява с успех сред българите, а 29 копия от него подарихме на българчетата от училището в Димитровград, Сърбия. Както знаете, от години поддържаме тесни връзки и реализираме проекти с българите от Западните покрайнини.

По случай 183 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски на 18 юли, подновихме разпространението на плаката с неговия лик. Той, заедно с плаката на Христо Ботев, е част от проекта „Чиста и свята“, също е с размери 70 на 100 см и е дело на художника Ставри Калинов и графичния дизайнер Свилен Славов.

В популяризирането и разпространението на образователните ни родолюбиви проекти, чиято цел е да повдигаме съзнанието със знание и да бъдем ревностен пазител и радетел на Българщината, си партнираме в онлайн пространството с платформата www.bulgarcheta.com.

На сайта може да намерите уникални образователни игри, с които децата да се забавляват, и в същото време да усвояват с лекота ново и полезно знание. Може да откриете и книги, с които да се обогатявате духовно, и предмети, с които да пренасяте красотата на нашата Родина в своя бит и култура, както в България, така и в чужбина. “Българчета”, както и „Азбукари“, е онлайн зона за българщина.

Благодарим Ви за всеотдайната подкрепа и Ви напомняме, че с всяка покупка от сайта на „Азбукари“ – www.azbukari.org и на „Българчета“ – www.bulgarcheta.com вие допринасяте за реализирането на следващ наш проект!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)