York-flooding6

Опустошителни наводнения в Англия на Коледа

28 декември 2015

Екипи на спешните служби продължават да работят за евакуирането на стотици хора от домовете им в Йорк, който пострада най-тежко от наводненията в северна Англия. Някои медии във Великобритания съобщават за наводнения, които напомнят за „библейски потоп“.

Полицията съобщава, че 300 до 400 души са евакуирани в района на реките Ауз и Фос в Йорк, където са застрашени около 3 500 жилища, пише сайтът kafene.net.

Стотици предупреждения бяха отправени за опасност от наводнения в Англия, Уелс и Шотландия, a 30 от тях са с индикации за опасност за живота на засегнатите хора.Според властите на много места проливните дъждове продължават и дебитът на някои реки не е достигнал своя пик. Опасност от утежняване на ситуацията има в Йорк, Лийдс и Ланкашър.

Премиерът Дейвид Камерън ще посети в понеделник някои от засегнатите райони.

В около 10 000 жилища в района на Манчестър и Ланкашър няма електричество. Според местната електрическа компания това положение може да продължи до понеделник поради силните наводнения. На много места в страната бяха изпратени военни части, които да помагат в спасителните работи.

Правителството в Лондон е било предупредено за опасността от предстоящи наводнения от специалисти по изменението на климата, но е пренебрегнало препоръките на собствените си съветници, пише британският вестник The Independent.
Специалисти са изтъкнали необходимостта от предприемане на допълнителни мерки за защита на нарастващия брой домове, изложени на риск от наводнения. Решението да не се разработва цялостна стратегия по отношение на повишения риск от наводнения е взето през октомври – седмици преди редица региони в Северна Великобритания да бъдат потопени под вода.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)