4981173

Северна Корея се устремява към Луната

06 август 2016

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун е одобрил план за стартиране на кораб до Луната до 2020 г.
Това заяви представителят на Космическата агенция на Северна Корея Хьон Кван Ил. Също така в рамките на програмата се планира да бъдат изведени нови спътници в орбита, въпреки международните санкции, съобщи сп. „Нюзуик”.

Според директора на научно-изследователския отдел на Националното космическо управление на КНДР, Съединените щати и техните съюзници няма да могат да блокират усвояването на космическото пространство от Северна Корея. Страната планира да развие мрежа за сателитно наблюдение на Земята, както и решаване на проблеми в далекосъобщенията чрез спътници на геостационарна орбита.

В следващите 10 години КНДР планира да изпрати безпилотен кораб до Луната, на борда на който ще бъде националният флаг. През юли 2016 г. Северна Корея изстреля три балистични ракети, които прелетяха няколко стотин километра в посока Японско море. След като Вашингтон и Сеул съобщиха, че на Корейския полуостров ще бъде разположена система за противоракетна отбрана в отговор на заплахата от Северна Корея, Пхенян обяви, че ще предприеме „решителни физически мерки за противодействие“.
В началото на годината Северна Корея официално съобщи за успешен опит с водородна бомба. В резултат на това Съветът за сигурност на ООН наложени нови санкции на Пхенян.


Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)