4eadae682909e5571fe2c1a4fc6acd34_XL

Седем мисли за седмицата на Шон Конъри

01 ноември 2020

Най-известният шотландец сред актьорите или пък най-известният актьор от шотландците, Сър Шон Конъри ни напусна на достолепните 90 години.  Този човек тръгва буквално от нищото, но прави шеметна кариера и става звезда едва 32-годишен. Знаменитият днес Томас Шон Конъри е роден на 25 август 1930 година в Единбург (Шотландия) в бедно семейство на шофьор и прислужница. От 8-годишен му се налага да работи, разнасяйки мляко и вестници по домовете.На 13 напуска училище, за да помага на родителите си след раждането на брат си Нийл.

Бърка бетон, търгува с желязо, полира ковчези в погребално бюро. 17-годишен постъпва във флота, но заради стомашна язва е обявен за негоден за военна служба. Отново си изкарва прехраната без да подбира професиите – спасител на плажа през лятото, модел в рисувално училище – през зимата. Заниманията с бодибилдинг го отвеждат в Лондон, където участва в конкурса „Мистър Вселена – 1950”. Класира се трети, след което става хорист в пътуващата трупа „South Pacific”. Играе добре футбол и дори получава предложение от „Манчестър Юнайтед”, но преценява, че кариерата на един футболист залязва след като навърши 30-те, а той е вече на 23 и … избира актьорската професия.

Ето 7 интересни и мъдри мисли на Шон Конъри:

1. „Някои остаряват, други просто стават по-мъдри. Въпрос на избор.“

2. „Досега не съм намерил такова място по света, на което да искам да остана завинаги. Най-хубавото в живота е движението, промяната. Нямам търпение да тръгна.“

3. „Няма друго такова предизвикателство като това да изкараш най-доброто от един човек.“

4. „Най-трудното нещо, от което трябва да се откажеш, са привилегиите.“

5.  „Любовта може би не кара света да се върти, но трябва да призная, че тя придава смисъл на пътуването.“

6. „Харесвам жените. Не ги разбирам, но ги харесвам.“

7. „Не чакай нещо да се случи. Не искай нещо да се случи. Просто гледай какво наистина се случва.“

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)