39466

Седем мисли от Арнолд Шварценегер за седмицата

30 юли 2017

„Железния Арни“, както са свикнали да величаят Шварценегер феновете му по цял свят, се ражда на 30 юли 1947 г. в неголемия австрийски град Грац.
От дете момчето харесва спорта и обича да участва в различни съревнования, а баща му дори се надявал да стане професионален футболист. Но съдбата решила друго и след като напуска местния футболен отбор, Арни се заема с бодибилдинг. На това поприще успехът постоянно съпътства младия атлет и Шварценегер многократно става „Мистър Вселена“, „Мистър Олимпия“, побеждава в много други състезания и влиза в историята като един от най-успешните културисти в историята на този спорт.
На 22-годишна възраст Арнолд решава да се пробва в ролята на киноактьор и заминава за Холивуд. Продуцентите харесват външността и телосложението на Шварци, но фамилията му им изглежгда трудна за възприемане, затова в първия си филм „Херкулес в Ню Йорк „(1970) бъдещата звезда се появява под псевдонима Арнолд Стронг (т.е. „силен“). Не може да се каже, че този филм е забелязан от критиците, но за ролята си в „Stay Hungry” (1976) Арни получава „Златен глобус” в категорията най-добър дебют!

Първият сериозен успех на актьора става „Конан варварина“ (1982) и продължението му „Конан разрушителя“ (1983), а истинският му пробив е съвместната му работа с режисьора Джеймс Камерън в първия „Терминатор“, филм, който независимо от скромния бюджет става лидер в боксофиса. Макар и в поредица ленти като „Командо“ (1985), „Хищникът“ (1987), „Бягащият човек“ (1987) и много други Арнолд само да затвърждава амплоато си на супергерой-единак, в някои от следващите си работи актьорът не се побоява да избяга от екшъна и да опита силите си в комедията.

Не бива да се забравя, че Арнолд Шварценегер не е само успешен киноактьор и културист, но и преуспяващ бизнесмен и политик.

Той е губернатор на щата Калифорния в периода 2003 – 2011 г. От 1987 г. има звезда на Холивудската алея на славата.

 

Днес, в деня на неговото рождение, ускаме да ви предтавим няколко от неговите прозрения за живота, успеха и характера си:

 

Ако е трудно да се запомни, ще бъде още по-трудно да се забрави

 

Ако животът ми беше филм, никой нямаше да му повярва.

 

Според мен животът означава непрекъснато да бъдете гладни. Смисълът на живота не е просто да съществувате и да оцелявате, а да се движите напред, да израстват, да постигате, да превъзмогвате.

 

Силата не идва от победата. Вашите битки развиват силните ви страни. Когато минавате през трудности и вземате решение да не се предавате, това е именно силата.

 

В нашето общество жените, които събарят бариерите, са именно тези, които пренебрегват границите.

 

Съпротивлението, с което се бориш в залата, и съпротивата, която преодоляваш в живота, са единствените, които могат да изградят силен характер.

 

Ограничението е умът. Ако умът може да си представи, че можете нещо, вие го можете – толкова дълго, докато му вярвате на 100 процента.

 

 

 

 

 
 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)