640_f41eb465424546a867799c908642fcd6

Седем мисли от Бил Гейтс за седмицата

28 октомври 2017

Уилям Хенри Гейтс III, или както е по-известен – Бил Гейтс, е американски програмист и бизнесмен, съосновател на компанията Microsoft заедно с Пол Алън. Роден е на 28 октомври 1955 г. в Сиатъл, САЩ. Семейството му е заможно с дългогодишен опит и връзки в бизнеса и политиката – прадядо му е бил кмет, дядо му е бил вицепрезидент на Националната банка, а баща му Хенри Гейтс е известен адвокат. Гейтс е посещавал основно държавно училище и частното училище „Лейксайд“. Там той открива интересите си в областта на софтуера и започва да се занимава с програмиране още на 13-годишна възраст. През 1973 г. Бил Гейтс е приет в Харвардския университет, но по-късно прекъсва обучението си, за да реализира плановете си в софтуерния бизнес. Все пак през 1977 г. ръководството на Харвардския университет го удостоява с диплома за особени заслуги. Гейтс се жени на 1 януари 1994 г. за Мелинда Френч Гейтс, имат три деца. Обича да чете книги, както и да играе голф, тенис и бридж.

Бил Гейтс, заедно със своя приятел Пол Алън, създава компанията Microsoft през лятото на 1975 г., когато е едва на 19 години. През 1980 г. Microsoft сключва споразумение с IBM за създаване на операционна система. През 1983 г. от Microsoft съобщават за излизането на Windows – графичен интерфейс за тяхната операционна система (MS-DOS), която е била пусната за IBM персонални компютри и съвместими компютри от 1981 г. Оттогава от Microsoft са пуснали много версии на Windows и този продукт се е превърнал от графичен интерфейс в модерна операционна система. Партньорството между Microsoft и IBM продължава до 1991 г.

Днес притежава около 1,1 милиарда от акциите ѝ, което се равнява на около 79.2 милиарда американски долара и е около 10% от основния капитал на фирмата.

Днес, в чест на рождения ден на Бил Гейтс, ви предлагаме да почерпим от неговата мъдрост: 

 Успехът е много лош учител. Той съблазнява много умни хора да мислят, че не могат да загубят.

Ако не можеш да го направиш добре, то поне се постарай да изглежда добре.

За голямата печалба понякога трябва да поемеш големи рискове.

Животът е несправедлив – свикни с този факт.

На света не му пука за твоето самочувствие и самоуважение. Той очаква от теб постижения, преди да вземе под внимание чувството ти за лично достойнство.

Ако си мислиш, че учителят ти е строг и взискателен – почакай да се запознаеш с шефа си. За разлика от учителя, неговата кариера зависи от това как ти си вършиш работата.

Поддържай добри отношения със зубрачите-очилатковци. Един ден те ще бъдат твоите шефове.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)