13111

Седем мисли от Бриджит Бардо за седмицата

28 септември 2019

Бриджит Бардо е френска актриса, модел, защитник на правата на животните, родена на 28 септември 1934 година в Париж.

Нейната история наподобява приказката за „Грозното патенце“, превърнало се в прекрасен бял лебед. В своите детски години, актрисата дори не е мечтала да се превърне в една от най-знаменателните жени на Франция и по целия свят, както и в модел на подражание поколения наред. Тя самата се считала за непривлекателна и трудно привличала момчешки погледи. Чак в юношеските си години, Бардо разбрала, че е различна и притежава особен чар.

Всичко започнало със снимките й във Vogue и продължило с безбройните й роли в киното. От момента на началото на кариерата й в киното се започват и многобройните й любовни отношения – повече от три брака и множество афери описват непостоянната натура на Бардо, която изпитва невъзможност да изгради здрави отношения и ражда само едно дете. Работата за Бриджит Бардо била основната й страст.

Успехът в киното и същинската популярност настъпили след премиерата на филма „И Бог създаде Жената“, чийто режисьор бил Роже Вадим, първият съпруг на актрисата. И въпреки, че отношенията им, подобно на бързо разпалена свещ, угаснали не след дълго, кариерата на Бардо започнала да се изкачва все по-нагоре. Бриджит Бардо се снима под режисурата на Роже Вадим още два пъти: в „Бижутерите на лунна светлина“ (1958) и в своя последен филм „Дон Жуан-73″ (1973). В промеждутъка между първата творба на Вадим и последната, тя жъне успех с „Бабет отива на война“ (1959) на реж. Кристиан Жак. По време на снимките среща Жак Шарие, омъжва се за него и му ражда син. През тези години се превръща в секссимвол, в истински мит, създаден от безспорния й талант, но и от непривичната за онова време смелост на нейното екранно поведение. Качествата си на актриса, а не само на секссимвол, Бриджит успява да разкрие в малко филми. Сред тях са „Частен живот“ на Луи Мал (1962), „Презрение“ (1963) на Жан-Люк Годар, „Истината“ (1960) на Анри-Жорж Клузо. С появяването на бръчките, настъпва логичният разрив на Бардо с киното и нейното почти параноично отдаване на каузата за защита на животните. За нейната непомръкваща популярност и до наши дни говори успехът на меморната й книга „Инициалите ББ“.

Днес, по случай на нейния рожден ден, ви предлагаме няколко от емблематичните й изказвания:

По-добре бъди невярна, отколкото вярна с нежелание.

Аз разбрах, че най-важните неща са нежността и добротата. Не мога да живея без тях.

Абсолютно ненавиждам лукса. Категорично мога без него.

Когато обичам, не меря и не броя. Отдавам се изцяло. И всеки път, това е най- голямата любов на живота ми.

Аз съм на 30, но има някои неща в мен, които все още са на 15.

Била съм много щастлива, много богата, много красива, много известна, но и много нещастна.

Само идиоти отказват да променят мнението си.

Моята дива и свободна страна ядосваше някои и обезоръжаваше други.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)