AG8541

Седем мисли от Владимир Путин за седмицата

07 октомври 2016

Руският политик, настоящ президент и бивш министър-председател на Русия – Владимир Владимирович Путин е роден на 7 октомври 1952г. в Ленинград (дн. Санкт Петербург). Той е късно дете в семейството – 2 братя са починали през войната. Завършва „Право“ в Ленинградския държавен университет през 1975 г., след което постъпва на работа в Комитета за държавна сигурност (КГБ). От 1985 г. работи за КГБ в ГДР. След завръщането си в Русия през 1990 г. работи в родния си град като служител в университет (1990-1991), съветник по чуждестранните инвестиции на кметаАнатолий Собчак (1991-1994) и заместник-кмет (1994-1996). Официално напуска КГБ след опита за преврат през август 1991 г.

След 1996 г. се премества в Москва и заема второстепенни постове в администрацията на Борис Елцин. През 1997 г. става заместник-директор на администрацията на президента. През 1998 г. е назначен за директор на Федералната служба за сигурност на Русия. През март 1999 г. става секретар на Съвета за сигурност на Русия, а през август – министър-председател на Русия. От декември същата година изпълнява длъжността президент на Русия. През 2000 г. е избран за държавен глава, а през 2004 г. е преизбран за втори мандат.

През 2008 г. е сменен от Дмитрий Медведев на президентския пост и е назначен за министър-председател на Русия. През 2012 г. отново печели президентските избори и от 7 май 2012 г. е за трети мандат президент на Русия.

Има съпруга Людмила, две дъщери — Мария (р. 1985 г.) и Екатерина (р. 1986 г.), три кучета: лабрадор Кони, подарена му от министъра на извънредните ситуации Сергей Кожугетович Шойгу през 2000 г., пудел Тося със синРодео; коза Спаска, подарък от кмета на Москва Юрий Михайлович Лужков. От 13 ноември 2010 година при посещението му в България, министър-председателят Бойко Борисов му подари куче: Българско овчарско куче(каракачанско куче).

Майстор на спорта по самбо (1973) и по джудо (1975).

 

Днес, в деня на неговото рождение, ви предлагаме няколко негови цитата, превърнали се в крилати фрази.

 

Предателите винаги свършват зле – или заради алкохолизъм, или заради наркотици.

Върху приемането на законите мислят стотици, а милиони мислят как да заобиколят закона.

По-лесно е да се оправдаваш, отколкото да направиш решителната крачка. Аз я направих.

Ако чакаме чудесата от златната рибка, ще си останем с чакането.

Путин: – „Нашата задача е да унищожаваме терористите по-бързо, отколкото ги подготвят в Съединените щати „

Истинските мъже винаги трябва да се пробват, а истинските момичета – да се противопоставят. Това означава – властта да се опитва да минимизира  критиката по свой адрес, и медиите винаги да привличат вниманието към грешките на властта. В това е основата на обществото, и Русия в тази връзка не е много по-различна от другите страни.

Имаме страна с огромни възможности не само за престъпници, но и за държавата.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)