9800-880x608

Седем мисли от Джейн Фонда за седмицата

21 декември 2019

Американската актриса Джейн Сиймор Фонда днес навършва 79. Тя е дъщеря на Хенри Фонда, сестра на Питър Фонда и леля на Бриджит Фонда. Тя е двукратна носителка на наградата Оскар, трикратна носителка на наградата Златен глобус, създала незабравими образи на големия екран, политическа активистка, феминистка и основателка на течения във фитнеса и аеробиката. Открито се обявява против войната във Виетнам и по-късно в Ирак. Решава да прекрати актьорската си кариера през 1991, но след третия си развод се завръща в киното през 2005 година. В същата година публикува и автобиография. Понастоящем живее в Атланта, Джорджия.

Кинолегендата Джейн Фонда и на 79 има с какво да ни изненада. С три брака и две деца зад гърба си, тя все още търси любовта и намира очарование в старостта. За нея третата възраст не е загиване, а навлизане дълбоко в себе си, в същността си, загърбила повечето от битовизмите на младостта.

Предлагаме ви днес да почерпим от мъдростта й, събрана през годините.

  • Ако в професията, която сте си избрал, има някакви неочаквани препятствия, утешавайте се с мисълта, че няма занятие без такива.
  • Ако постоянно сдържате емоциите си, за да изглеждате по-добри и по-красиви, тялото ви става напрегнато, дишането – неправилно, а душата – пуста.
  • Анорексията, булимията и алкохолът бяха знаците за това, че съм се заблудила по пътя към съвършенството и че е време да се измъкна от капаните на самоконтрола.
  • В клубовете на 60-те години имаше само сауна и вибромасажи. Да се изпотиш и да имаш мускули, беше направо неприлично.
  • Всичко друго изчезна, когато се появи той. Бях готова цял живот да ям само трошичките от хляба му и коричките от камамбера му. — за Роже Вадим, в книгата и „Моят живот досега“
  • Заради железните мускули и илюзията за съвършенство е възможно да се занимаваш с фитнес. Мъдрият човек се упражнява, за да напълни тялото си с енергия, за да се сприятели с всяка своя клетка.
  • Не е лесно да изучаваш вагината си. Трябва търпение. Аз например дълго време мислех, че клиторът е пенис, който чака да бъде освободен — от „Моят живот досега“

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)