ap_577484197115

Седем мисли от Джими Картър за седмицата

01 октомври 2018

39–тият президент на САЩ и носител на Нобелова награда за мир през 2002 г. Джеймс (Джими) Ърл Картър–младши e роден на 1 октомври 1924 г.

Мандатът му е запомнен основно с икономически трудности и застой и със скандала „Уотъргейт“. Въпреки това Картър остава в историята като автор на национална енергийна политика и консолидация на федералните агенции, които носят нова стабилност на страната му.

Убеден идеалист и защитник на правата на човека и природата, той въвежда драконовски закони за защита на околната среда и назначава рекорден брой жени и представители на малцинствата на висши държавни постове. Той е и първият американски президент, който публично се обявява в защита на правата на хомосексуалните. През 2002 г. е удостоен с Нобеловата награда за мир. Известен е с уникалната си памет и способността да чете по 2000 думи на минута.

Днес Джими Картър навършва 94 години. Предлагаме ви селекция от негови изказвания и разсъждения, които очертават новаторския му и вдъхновяващ подход към политиката и лидерството.

 

Трябва да живеем така, сякаш Христос се завръща този следобед!

 

Хайде всички да се учим заедно и да се смеем заедно, и да се молим заедно с увереността, че накрая ще триумфираме в своята правота.

Отговорността към правата на човека трябва да бъде абсолютна, законите – справедливи, природната красота – запазена. Силните не бива да преследват слабите, а човешкото достойнство трябва да бъде укрепено.

 

За да бъдем верни на себе си, трябва да бъдем верни на другите.

 

Човешките права са душата на външната политика.

 

Републиканците са хора с тясна визия, които се боят от бъдещето.

 

Войната и доброто здраве са несъвместими.

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)