catherine_deneuve-a-645x419

Седем мисли от Катрин Деньов за седмицата

22 октомври 2016

Катрин Деньов е френска актриса, която е родена на 22.10.1943 г. Тя прави своя дебют още 13-годишна. Причината да започне толкова рано с появата си на снимачната площадка са нейните родители, които също са актьори. Филмите, които я правят известна и остават завинаги в сърцата на френските й фенове (а и не само) са Repulsion и Belle de jour, снимани през 1965 и 1967 година.

Катрин Деньов се снима много и в италианското кино, в Холивуд и в родината си. С нея обича да работи италианският режисьор М. Ферери, който я снима в няколко свои филма, сред които „Лиза” (1972) и Touche pas à la femme blanche (1974). През 1983 излиза филмът „Африканецът”, в който Деньов си партнира с Филип Ноаре. Запомняща се е работата й с Жерар Депардийо в „Последното метро” (1980, режисьор Ф. Трюфо), който филм е удостоен със „Сезар”, и, разбира се, в „Индокитай” – романтична история, която изисква от актрисата огромна дълбочина на превъплъщението, понеже на екрана преминава целият живот на героинята й, а в резултат актрисата получава първата си номинация за „Оскар”.

Катрин Деньов e от тези жени, които винаги са в крак с модата. Любимият й моделиер (който е и неин близък приятел) е Ив Сен-Лоран. Когато не е заета с работата си в киното, Катрин Деньов обича да е сред природата. Вече порасналите й деца също са актьори. Кристиан Вадим дебютира в киното през 1983 година във филма на баща си „Вечеринка”. Киара също се е е отдала изцяло на киното, след като напусна университета, и се снима в ролята на дъщеря на Катрин във филма Ma Saison Preferee, (1993), а след това и в „Три живота и една смърт” заедно с баща си.

Въпреки безспорния си талант, несравнима красота и световен успех, личният й живот е низ от възходи и падения. Зад гърба си има няколко брака…

„Жената трябва да бъде интелигентна, да притежава чар, чувство за хумор, и да бъде мила. Същите качества изисквам от мъжа.“

„Най-добрият начин да запазите любовта на един мъж е да не се жените за него.“

„Аз съм раздразнителна, нервна, понякога напрегната или стресирана, но никога отегчена.“

„Любовта е страдание. Едната страна винаги обича повече.“

„Възможностите често са неща, които не сте успели да забележите първия път.“

„Сексът е голяма въпросителна. То е нещо, за което хората ще говорят вечно.“

„Можеш да изразиш много неща, без да говориш.“

снимка: 123tagged.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)