sophia-loren-640x360

Седем мисли от София Лорен за седмицата

20 септември 2016

София Лорен се ражда в Рим на 20 септември 1934 година. Баща ѝ Рикардо Шиколоне я признава за своя дъщеря, но отказва да се ожени за майка ѝ Ромилда Вилани и я напуска по време на бременноста.

В цялата си кариера София Лорен изиграва над 80 екранни роли. За близо 60 години в киното се снима във филми, заснети в различни страни от различни режисьори, като доказва умението си да се вписва във всякакъв екип и да създава безспорно ярки и запомнящи се образи. Героините ѝ впечатляват с удивителната си достоверност и жизненост. Всеобщо призната е като една от най-красивите жени и най-известната актриса отИталия, a запазеното ѝ амплоа е на типична италианка в романтични комедии, и по-рядко трагедии.

Притежава множество международни филмови награди. Носител е на призове от кинофестивалите в Кан (1961),Венеция (1958, 1998), Москва (1965, 1997) и Берлин (1994). Наградена е с пет награди Златен глобус и дваОскара – съответно за „Най-добра главна женска роля“ в чуждоезичния филм „Чочарка“ от 1961 г. и „Оскар за цялостно творчество“ през 1991 г.

Тя е двайсет и първа в Листата на Американския филмов институт за „50-те велики екранни легенди“.

Днес, в деня на нейното рождение, ви предлагаме част от нейните прозрения за живота.

  • Всяка жена, сядайки пред тоалетната масичка, става художничка и се потапя в света на изкуството. По-точно получава този шанс.
  • Жената, която е твърдо убедена в своята красота, ще успее в крайна сметка да убеди в нея и всички останали.
  • Жената, която не обича недостатъците на своя мъж, не обича и него самия.
  • Красотата е в душата на човека. Мъжът може да срещне и най-голямата хубавица на света и пак нищо да не му трепне. А другата – с дългия нос и голямата уста – да го заплени завинаги. Но ако собствената ти физиономия те води до истерия, спокойно можеш да я смениш с помощта на хирурзи.
  • Красотата е самоусещане и то се отразява в очите ти. Тя не е физическо явление.
  • Мъж, в който са въплътени всички най-добри качества, е същинско наказание.
  • Характерът е най-важният компонент на красотата.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)