<iframe src="https://player.vimeo.com/video/141171130?autoplay=1&color=fa0522&title=0&byline=0&portrait=0" width="876" height="493" frameborder="0" webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>

Дни на модата в Русе или защо младите могат да превземат света и от тук"!

02 октомври 2015

След изминалите дни, с пълно право можем да го кажем още веднъж: Русе определено е градът с най-силно развитата модна индустрия в България. Причината – поредната грандиозна инициатива на Men“s Fashion Cluster и г-н Мартин Йорданов „Русенски дни на модата“, която се превърна в истинско представление на креативността и отново фокусира вниманието върху младите дизайнери у нас и тяхната реализация на световната сцена.

Официален медиен партньор на събитието бе In LIVE TV, която ви направи свидетели и на двата дни от форума, събрал на една сцена академичните, бизнес и дизайнерски среди в модния бранш. „Младите могат да превземат света и от тук“- заяви г-н Димитър Барбуков, под чийто патронаж се проведе дефилето в първата вечер, напомняйки, че основните амбиции на „Ричмарт“ (една от най-големите фабрики за производство на костюми за силния пол по поръчка в Европа) е именно утвърждаването на града като моден индустриален център не само в България, но и на Стария континент.

Ричмарт

Г-н Мартин Йорданов в компанията на Йордан Йончев – Гъмзата.

Шоуто на 29 септември, вечерта, посветена изцяло на творчеството на младото поколение, се проведе в най-модерната дискотека в крайдунавския град SHOWROOM XS и представи на зрителите конкурс за млади дизайнери. Ревютата затвърдиха мнението, че родните надежди са не по-малко талантливи и креативни от далеч по-популярните си колеги в Европа, като дефилетата бяха придружени от традиционните ритми на фолклорната ни музика, изпълнени лично от тромпета на виртуоза Йордан Йончев-Гъмзата.

Сред отличените бяха младият дизайнер от Троян и възпитаник на Художествената академия в София Цветомир Петков, награден от г-н Димитър Барбуков, Изабела Попола, получила приз от г-н Мартин Йорданов, а екипът на In LIFE удостои с честта ексклузивно заснемане на ревю, интервю, изработка на филм и ПР материал Райна Ганчева от гр. Трявна. Най-младата участничка в дефилето бе надеждата на България 14-годишната Марина Мартини, дъщеря на г-н Мартин Йорданов, посветена от малка на модата и член на Men’s Fashion Cluster.

Димитър Барбуков обявява името на наградения от In LIFE участник.

Димитър Барбуков обявява името на наградения от In online casino LIFE участник.

Специални адмирации заслужиха и възпитаниците от професионалната гимназия по моден дизайн в града „Недка Иван Лазарова“ – гр. Русе. Специални гости на форума бяха народният представител от Русе г-н Искрен Веселинов, заместник-кмета на града г-н Димитър Наков, главен архитект и директор на дирекция „Устройство на територията и контрол по строителството“ – г-жа Живка Бучуковска и много други представители на стопанския и културен живот на крайдунавския град.

На следващия ден, 30 септември, в хотел Dunav Plaza се състоя конференция на Men’s Fashion Cluster на тема „Българската мода – перла от огърлицата на световната мода“. Събитието бе украсено от изпълненията на Национален Фолклорен Ансамбъл Българе, които представиха фрагменти от спектакъла „Вълшебната игла“ или  „Как Българският танц превзема световните модни сцени!“.

Миксът между мода и национален фоклор отново впечатли гостите във втората вечер от Седмицата на модата в Русе.

Миксът между мода и национален фоклор отново впечатли гостите във втората вечер от Дните на модата в Русе.

Върху микс от съвременна денс музика танцова формация „Ричмарт“ предостави на присъстващите уникалната възможност да се докоснат до традициите, устремени към бъдещето. След края на форума в Русе, отново се убедихме - градът има всички шансове да се затвърди като моден индустриален център не само в България, но и в Европа.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)